Klinkkerilaatat / porcellanatot - lattiaan ja seinään

Klinkkerilaatat ovat lattia- ja seinälaattoja, ja kuuluvat valmistustapansa perusteella kuivapuristelaattoihin ryhmään B. Klinkkerilaatat voivat olla lasitettuja tai lasittamattomia. Lasittamattomat klinkkerilaatat voivat olla joko kiiltäväksi hiottuja, mattapintaisia tai pinnaltaan karheaksi muotoiltuja. Klinkkerilaatat soveltuvat ominaisuuksiltaan lattian pintamateriaaliksi, ja niitä voidaan käyttää hyvin myös seinässä.

Porcellanatolaatat kuuluvat kuivapuristelaattoihin ryhmään B valmistusmenetelmänsä mukaan. Nämä laatat ovat sintraantuneita ja siten tiiviitä laattoja. Näiden laattojen vedenimukyky on alle 0,5 %, joten ne ovat pakkasenkestäviä. Porcellanatolaattoja valmistetaan lasitettuina ja lasittamattomina. Porcellanatolaatalle ei ole käyttörajoituksia, ja tuote soveltuu erinomaisesti pinnoille, jotka altistuvat kovalle kulutukselle.

Märkäpuristelaatat valmistetaan puristamalla massa suulakkeen läpi haluttuun muotoon. Tämä mahdollistaa laatan muotoilun. Laatta on hyvin kestävä, ja kestää hyvin useimpia kemikaaleja. Laatat voidaan valmistaa lasitettuina tai lasittamattomina. Valmistustavasta johtuen ne eivät ole yhtä mittatarkkoja kuin kuivapuristelaatat. Tämän vuoksi asennuksen yhteydessä suositellaan esiladontaa sekä käyttämään leveämpää saumaväliä ( 3-10 mm).

Kirjoita teksti tähän